Als je op zoek bent naar verlichting van pijnlijke spieren en gewrichten tijdens de zwangerschap, probeer dan een massage! Er zijn tal van redenen waarom je massage aan je dagelijkse leven zou moeten toevoegen. Of het nu gaat om een snelle voetmassage van je partner, of een zwangerschapsmassage door een professional. Zwangerschapsmassage zorgt niet alleen voor ontspannen spieren en een geweldig gevoel, het heeft ook meerdere gezondheidsvoordelen!

Bij een zwangerschapsmassage wordt je lichaam volledig gemasseerd door een van onze City Massage masseuses, die ervaring hebben met deze massagesoort. De zwangerschapsmassage die wij bieden is te vergelijken met Lomi Lomi massage. We gebruiken warme olie om je in lange banen, met de handen en onderarmen, te masseren. Je ligt naakt op de bank, zodat wij goed in lange banen over je heup kunnen masseren. Je ligt tijdens de massage voornamelijk op je zij en je rug op de massagebank.

Hieronder noemen we verschillende voordelen van zwangerschapsmassages:

1. Vermindert zwelling

Tijdens een zwangerschap komt het vaak voor dat je voeten, benen en handen opzwellen. Dit komt door een verminderde bloedsomloop en een verhoging van druk op grote bloedvaten. Zwangerschapsmassage stimuleert het zachte weefsel. Dit vermindert de zwelling waardoor je je na een massage meer op je gemak voelt.

2. Verlicht lage rugpijn

Tijdens een zwangerschapsmassage pakken we je strakke spieren aan, waardoor je lage rugpijn en heupzenuwpijn mogelijk wordt verminderd. Zwangerschapsmassage verhoogt daarnaast de bloedsomloop en helpt de spanning los te laten die op natuurlijke wijze door zwangerschap kan ontstaan.

3. Verbetert slaap

Goed slapen wordt steeds moeilijker naarmate je zwangerschap vordert. Een zwangerschapsmassage ontspant het zenuwstelsel en laat daarom ‘feel good’ hormonen vrijkomen. Hierdoor ben je meer ontspannen, met als gevolg dat je een stuk beter slaapt. Dit is iets wat we allemaal nodig hebben!

4. Bereid je lichaam voor op werk en geboorte

Een zwangerschapsmassage draagt bij aan een gemakkelijkere bevalling. Dit komt niet alleen doordat je algehele stressniveau wordt verminderd, maar ook omdat het je spieren ontspannen kan houden voordat de bevalling begint. Onderzoek toont aan dat vrouwen die regelmatig massages krijgen, korter in het ziekenhuis verblijven, kortere bevallingen hebben en minder postnatale depressie ervaren.

5. Verlicht pijn op natuurlijke wijze

Zwangerschapsmassage biedt een natuurlijk, veilig, medicijn-vrij alternatief voor pijnverlichting. Dit is gunstig omdat je met het oog op de gezondheid van je baby zo weinig mogelijk medicijnen wilt gebruiken tijdens de zwangerschap. De verhoogde bloedtoevoer naar je weefsels en de ontspanning die je ervaart tijdens en na een sessie, kunnen veelvoorkomende ongemakken van zwangerschap aanzienlijk verlichten.

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.