menu x

Sportmassage

Waarom sportmassage Tilburg?

Een intensieve en stevige sportmassage Tilburg is verreikend bij verhoogde spierspanning, spierpijn of overbelasting. Denk hierbij aan flinke spierspanning bij sportactiviteiten, gespannen werkhouding of onverwachte intensieve activiteiten (bijv. klussen in en om het huis). Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen, je spieren soepel te houden en verder te laten ontwikkelen. Een sportmassage is overigens niet alleen voor sporters of intens fysiek gebruik van je spieren. Het kan ook veel baat geven bij lichamelijke klachten door kantoorwerk of als je veel in de auto zit, dan wordt er dus passief gebruik gemaakt van de spieren. Een langdurige houding kan ervoor zorgen dat er alsnog spanning op je spieren komt te staan. 

Hoe werkt een sportmassage?

Bij een sportmassage wordt stevig en intensief gemasseerd op de lichaamsdelen die het nodig hebben of heel het lijf. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt maar uiteindelijk verlichting biedt aan je lijf en spieren. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de sportmasseur verholpen. Overigens zal de sportmasseur altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

Gedurende een kort intakegesprek kunnen je samen met de sportmasseur Tilburg uitdenken wat het beste voor jou gaat werken, waar behoefte aan is en sluiten we aan bij jouw wens en lijf.

Wat is het effect van een sportmassage in Tilburg?

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren.

Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou je je spieren namelijk teveel belasten en zul je er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als je je wilt laten masseren vlak voordat je een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te zeer belast. Een goede sportmasseur zal je hier ook naar vragen en zijn massage daar op aanpassen.

Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet. 

 

Specifieke sportmassages