Spierpijn in de nek, schouder en rug komt in het dagelijkse leven steeds vaker voor. Het lijkt erop dat iedereen hier wel eens last van heeft. Of dat nou komt door het sporten, verkeerd slapen of een verkeerde houding aannemen tijdens het werk. Nek, schouder of rugklachten zijn tegenwoordig heel gewoon. 

Als je je nek-, rug- en schouderspieren niet behandelt, kan dit leiden tot een leven vol kwaaltjes en ongemak. Door frequent nek- en schouderoefeningen te doen kun je je kracht opnieuw opbouwen en daardoor mogelijkerwijs pijn verminderen. Maar als je pijn aanzienlijk wilt verminderen kan een rug, schouder, nekmassage de broodnodige verlichting bieden. Deze massagesoort heeft ook veel voordelen die je algehele welzijn kunnen verbeteren. Dit leidt op zijn beurt weer tot een beter en makkelijker leven. 

Hier zijn zes van de belangrijkste voordelen van rug, schouder, nekmassages die iedereen zou moeten weten om deze lichaamsdelen pijnvrij te krijgen! 

Verlichten van spierpijn

De meeste mensen hopen op verlichting van spierpijn na een rug, schouder, nekmassage. Zoals we hierboven al beschreven, zijn klachten rondom de rug, schouder en nek tegenwoordig maar al te gewoon. Dergelijke klachten ontstaan bijvoorbeeld gemakkelijk door de hele dag achter een computer te zitten. Ook krijgen steeds meer mensen, met name jongeren, een ‘textneck’. Een ‘textneck’ krijg je wanneer je met je hoofd vaak en langdurig gebogen over je telefoon zit te appen/lezen. Een rug, schouder, nekmassage kan spierpijn verminderen en verlichting brengen. 

Massages verlichten de pijn door de aangetaste spieren te ontspannen. Hierdoor worden pijnlijke spierspasmen voorkomen. Massages zijn ook goed voor het verhogen van je bloedcirculatie. Zuurstof wordt hierdoor efficiënter aan de spieren afgegeven. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat pijn, zwellingen en zelfs ontstekingen verminderd worden. 

Verlichten van hoofdpijn

Spierpijn in je nek, schouders en rug is al erg genoeg. Helaas is het niet ongewoon om daarnaast ook hoofdpijn te ervaren. Hoe kan het dat nekpijn vaak gepaard gaat met hoofdpijn? Doordat het hoofd en de nek dichtbij elkaar liggen, delen ze pijnsignalen. Dit betekent dat wanneer je last hebt van het een, dit vaak gepaard gaat met ongemak bij het ander. Nekhoofdpijn is meestal spanningshoofdpijn of een migraine. 

Een goede rug, schouder, nekmassage verlicht de pijn die veroorzaakt wordt door hoofdpijn. Door het ontspannen van spieren wordt deze pijn verlicht. Ontspannen spieren zorgen ervoor dat meer bloed de hersenen kan bereiken. Hierdoor kan hoofdpijn worden verlicht. 

Vermindering van stress

Voel je je de laatste tijd gespannen of gestrest? Een goede rug, schouder, nekmassage kan je de gemoedsrust geven waar je naar opzoek bent. Massages verminderen stress en stress-gerelateerde klachten. De voortdurende ervaring van stress kan ernstige negatieve effecten hebben op allerlei aspecten van je leven. Stressniveaus hebben invloed op het vermogen van je lichaam om te herstellen en gezond te blijven. Een slecht immuunsysteem kan tot verdere gezondheidsproblemen leiden, zoals hoofdpijn of spijsverteringsproblemen. Dus, laat je gedachten even rusten en laat je verwennen met een rustgevende massage!

Betere nachtrust

Een van de beste dingen die je kunt doen om gezond te blijven is zorgen voor goede nachtrust. Slaap bevordert weefselherstel, lichaamsherstel en geeft je lichaam de kans om te ‘resetten’. Het is niet voor niets dat iedereen aandringt op het belang van slaap. 

Elke nacht een goed slapen is lastig. Een rug, schouder, nekmassage kan je lichaam kalmeren en een goede nachtrust bevorderen. Je zult merken dat je sneller in slaap valt als je regelmatig massages neemt. Vooral massages rondom de nek en schouders zorgen hiervoor. Ontspannen spieren rondom je nek en schouders verminderen de kans op onvrijwillige contracties. Dit betekent dat je kunt genieten van een rustigere en diepere slaap. 

Verbetering postuur

Een slechte houding valt vaak het meest op als je naar de rug, schouders en nek kijkt. Voortdurend onderuitzakken in je stoel of voorovergebogen achter je bureau zitten zorgt voor vermoeide spieren. Een slechte houding gaat ook vaak gepaard met lage rugklachten of ander gerelateerd letsel. Hiervoor hebben we bij City Massage een aparte sportmassage die dergelijke klachten vermindert. Maar ook een rug, schouder, nekmassage helpt om deze spieren te ontspannen. Eenmaal verlicht zullen je spieren weer in een natuurlijke positie komen te staan. Hierdoor kunt u weer genieten van een rechte, gezonde houding. 

Blessures behandelen

Je hoeft geen sporter of atleet te zijn om blessures rondom deze lichaamsdelen te krijgen. Of het nu gaat om een verrekte nekspier, of een scheur in de rotator cuff, deze blessures kunnen iedereen overkomen. Rust is hierbij natuurlijk belangrijk, maar een massage kan het herstelproces versnellen. 

De verbeterde bloedcirculatie door massages kan herstel bevorderen, net zoals dat het hoofdpijn en spierpijn kan verlichten. Een goede rug, schouder, nekmassage kan je eerder terugbrengen naar de 100%.

Nu je bewust bent van de voordelen van een rug, schouder, nekmassage is het tijd om het zelf uit te proberen! Je kunt bij een van onze vestigingen gemakkelijk een rug, schouder, nekmassage boeken van 30, 60, 90 en zelfs 120 minuten. Wij pakken je slecht roterende nek, spanningshoofdpijn of spierpijn goed aan met deze massage!

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.