Triggerpoints. Nek, rug of schouders niet soepel, dan is de kans groot dat je last heb van “knopen” in de spier!

Spierknopen, wat zijn dat eigenlijk?

Triggerpoint (spierknopen) of in de volksmond spierknopen, zijn lokale verkrampingen in een spier die pijn of tintelingen geven. Het opvallende hieraan is dat deze klachten vaak op een andere plek worden waargenomen dan waar de triggerpoint/ spierknoop zit. Ze ontstaan bijvoorbeeld door overbelasting, een ongeluk, stress of een verkeerde werkhouding.

Triggerpoints/ spierknopen houden spieren continu op een hogere spanning. Door deze spanning kan een spier moeilijk tot z’n volledige lengte worden gerekt en ervaar je stijfheid of bewegingsbeperking.
Gespannen spieren kunnen zenuwen of bloedvaten afknellen op plekken waar deze dwars door de spier lopen of tussen de spier en het skelet liggen. Dit kan leiden tot een verdoofd of tintelend gevoel in de ledematen. Op zijn beurt kan de verhoogde spierspanning zelf weer leiden tot overbelasting waardoor de triggerpoints/ spierknopen in stand worden gehouden of zich uitbreiden (vicieuze cirkel).

Tenslotte zijn deze triggerpoints worden voornamelijk toegepast bij sportmassages, maar ook bij ontspanningsmassages. Bij sportmassages worden de drukpunten vaak met meer kracht toegepast. De klant komt met pijn in de spieren en wil hier van af. Door triggerpoints toe te passen wordt er druk gelegd op de spieren die vast zitten en zo los gekneden. Bij ontspanningsmassages wordt dit toegepast door een lichte druk op de spieren te zetten. Hierdoor ontstaat er ontspanning in de spieren wat als fijn ervaren kan worden. 

Onze professionals staan 7 dagen per week voor jou klaar!

Afspraak maken kan via WhatsApp, online of gewoon even bellen!

0618856969
www.citymassage.nl

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.