Elke massagetechniek is uniek en richt zich op delen van uw lichaam waaraan gewerkt moet worden. Elke techniek is afhankelijk van uw lichamelijke en mentale situatie. Het is dus belangrijk dat u niet zomaar een massage boekt. Kies er een uit die het beste bij uw omstandigheden past! 

Twee van de meest populaire massagesoorten die wij bij City Massage bieden zijn sport- en ontspanningsmassages. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen beide, en hoe weet u welke bij u past? 

Wat is een sportmassage?

Sportmassages worden gebruikt voor zowel preventieve als herstellende doeleinden. Tijdens sportmassages worden geblesseerde of strakke spieren losgemaakt en wordt de bloedcirculatie verbeterd. Het is de ideale massagesoort voor iedereen die met welke sport dan ook bezig is, niet alleen voor professionals. Een sportmassage kan net zo goed zijn voorafgaand aan (intensieve) beweging. ‘Pre-match’ sportmassages zijn gericht op het ‘spoelen’ van de spieren. Dit houdt in dat het weefsel wordt opgewarmd voor een goede bloeddoorstroom. Dit helpt bij optimale prestatie. 

Een vergelijkbare techniek wordt ook gebruikt na afloop van beweging. Hierbij is het de bedoeling om opgehoopte gifstoffen weg te spoelen. Dit helpt op zijn beurt bij spierherstel en blessurepreventie. De snelle ritmes die toepasselijk zijn bij deze techniek zijn bedoeld om de vloeistofdoorstroom in uw lichaam te bevorderen. Afvalstoffen zoals urinezuur worden hierdoor afgevoerd, en bloed wordt sneller vervoerd naar plekken die toe zijn aan herstel. 

Wat is een ontspanningsmassage?

Ontspanningsmassage is een massagetechniek die tot doel heeft spierspanning te verlichten en (spier)pijn te behandelen. De pijn hoeft niet sport-gerelateerd te zijn, maar kan door van alles komen; denk aan een verkeerde houding of hoofdpijn. Iedereen met dergelijke pijntjes of klachten kan baat hebben bij een ontspanningsmassage. 

Bij een ontspanningsmassage gaan wij bij City Massage op zoek naar de punten waar spanningen en/of gifstoffen in de spieren zijn opgebouwd. Door een zachtere massagetechniek, met drukpunten, toe te passen wordt het lichaam ontlast en ontspannen.  

Welke keuze past het best bij u?

De keuze tussen ontspanningsmassages en sportmassages hangt volledig af van waar u naar opzoek bent. 
Een sportmassage is wellicht de betere optie als je:

 • regelmatig traint
 • vaak repetitieve bewegingen maakt (denk aan tennis of de sportschool)
 • sportblessures wil voorkomen
 • in het verleden sportblessures heeft gehad
 • spieren overbelast zijn
 • moeite heeft na (intensieve) inspanning of beweging

Een ontspanningsmassage is wellicht de betere optie als je:

 • pijntjes hebt die veroorzaakt worden door dagelijkse activiteiten
 • chronische pijn hebt
 • humeur slecht wordt beïnvloed door pijntjes en kwalen
 • een specifiek drukpunt voor pijn hebt
 • gespannen spieren hebt die je zelf niet kunt verlichten
 • veel last van stress hebt
 • last van slechte nachtrust hebt


Wanneer moet ik een sportmassage nemen?

U kunt zowel ‘pre-‘ als een ‘post-workout’ sportmassages nemen. Wij raden beide aan!

Een sportmassage voorafgaand aan sport of beweging helpt uw lichaam voor te bereiden op inspanning. Als u een intensieve sportactiviteit hebt gepland of als u regelmatig naar de sportschool gaat kunnen een sportmassages helpen door uw spieren voor te bereiden. Door dit te doen verkleint u de kans op een blessure. Onderzoek heeft ook aangetoond dat een ‘pre-workout’ sportmassage kan helpen de bloeddruk te verlagen en flexibiliteit te vergroten. Hierdoor kunt u beter bewegen en presteren. 

Sportmassages na afloop van sport of beweging is ideaal voor herstel. Uw spieren ondergaan veel spanning wanneer ze tot het uiterste worden geduwd. Een sportmassage bevordert de rust en versnelt te hersteltijd. Een ‘post-workout’ sportmassage helpt ook bij het verwijderen van afvalstoffen. Sportmassages kunnen ook helpen met het genezen van blessures. 

Wanneer moet ik een ontspanningsmassage nemen?

 Een ontspanningsmassage is herstellend, en dus geschikt voor kwaaltjes of pijn. In tegenstelling tot een sportmassage maakt deze massagesoort gebruik van diepe bindweefseltechnieken. Hierdoor worden gebieden waar u last van heeft aangepakt. 

Bij een ontspanningsmassage zullen onze masseurs en masseuses uw pijnpunten identificeren en lokaliseren. Vervolgens kunnen ze hiermee aan de slag om bijvoorbeeld de pijn te verminderen. Daarnaast is een ontspanningsmassage simpelweg enorm – u raadt het al – ontspannend! Het kan stress verminderen en zelfs uw nachtrust bevorderen. Kortom een ware weldaad voor uw lichaam! 

ontspanningsmassage City Massage Mercure Tilburg duo massage Mercure Hotel
https://www.citymassage.nl/mercure/

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.