Sportmassage is in onze maatschappij een bekende vorm van massage en neemt snel toe in zijn populariteit. De naam ‘sportmassage’ kan voor velen, in een opzicht, misleidend zijn. Het geeft de indruk dat de massagesoort bedoeld is voor sporters, maar klopt dit wel?

Het antwoord op de bovenstaande vraag is nee. Een sportmassage kan voor iedereen, sporter of niet, veel voordelen hebben. De massagesoort werd aanvankelijk gebruikt om topsporters zoals marathonlopers of atleten beter te laten presteren. Ook helpt het hun spieren sneller te laten herstellen na intensieve belasting of een blessure. Tegenwoordig worden sportmassages niet alleen meer gegeven aan topsporters, maar ook aan mensen met alledaagse banen en hobby’s. We proberen steeds meer op onze gezondheid te letten, en de staat van welzijn van je spieren is daar een belangrijk onderdeel van! 

Waarom is een sportmassage goed voor mij?

De naam van deze massagesoort is vooral misleidend omdat het de indruk geeft dat inactieve mensen niks hebben aan een sportmassage. Niets is minder waar. Mensen met bijvoorbeeld kantoorbanen zitten het grootste deel van de dag in dezelfde houding. Naast het feit dat zitten op zich vaak al niet goed is, hebben mensen met dergelijke drukke banen vaak weinig tijd voor sport en beweging. Hierdoor krijgt men een slecht postuur en raken de spieren stijf. Een sportmassage kan dit verhelpen en voorkomen. Een sportmassage is niet alleen goed na beweging of het ervaren van klachten, maar ook van tevoren. 

Alle leeftijden kunnen profiteren van deze massagesoort; zowel jong als oud. Naarmate we ouder worden komt ons spierweefsel steeds vaster te zitten en verliest het elasticiteit. Hierdoor duurt het langer voordat je lichaam herstelt na beweging. Dit kan vervolgens leiden tot andere lichamelijke klachten. Een sportmassage behandelt het weefsel en zorgt voor versoepeling. 

Net zoals de meeste massagesoorten helpt sportmassage ook bij het verhelpen van talloze andere problemen. Zo kun je bij een van onze vestigingen ook gespecificeerde sportmassages boeken. Deze zijn gericht op specifiekere klachten. Boek bijvoorbeeld een hoofdpijnmassage of een massage bij lage rugpijn!

Het soort sportmassage dat jij nodig hebt is afhankelijk van een aantal factoren. Met name jouw levensstijl, gezondheid en leeftijd. Het is dan ook gebruikelijk dat wij bij City Massage eerst in overleg gaan met de bezoeker. Uit dit korte gesprek kan ons team bepalen welke onderdelen van het lichaam behandeling nodig hebben. Bij City Massage proberen we aan te sluiten bij jouw wens en lijf! 

sportmassage City Massage Willem II straat 3 Tilburg triggerpoints drukpunten deep tissue massage
https://www.citymassage.nl/sportmassage-tilburg/

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.