Sport is, zoals we allemaal weten, enorm belangrijk. Om het beste uit elke training te krijgen, is soms wat hulp van buitenaf nodig. Een sportmassage is een populaire manier om de kans op blessures te verkleinen. Daarnaast helpt het je om meer uit elke sportsessie te halen.

Het zal je flexibeler maken, zwelling verminderen en je bloedsomloop verbeteren. Dit alles zal je lichaam natuurlijk helpen herstellen na een training. Dat gezegd hebbende, is het misschien niet helemaal duidelijk wanneer je een sportmassage moet krijgen.

Kunnen sportmassages het beste worden ingezet vóór een training te verbeteren om prestaties te verbeteren? Of juist erna om uw herstel te bevorderen? Het juiste antwoord hangt af van wat je uit de massage wilt halen.

Sportmassage vóór het trainen

Het doel van een pre-workout massage moet zijn om de aanmaak van endorfine te stimuleren en eventuele spanning te verlichten voordat jij en je lichaam uit te comfortzone stappen.

Dit soort massages, op de juiste manier uitgevoerd, geven je een geweldig gevoel. Natuurlijk kunnen sommige massagesoorten juist vermoeiend zijn. Dit is het tegenovergestelde van wat je wilt vóór een training.

Besteed meer dan dertig minuten op de massagetafel en je bent waarschijnlijk verbrijzeld. Hetzelfde geldt voor ‘deep-tissue work’. Omdat het tijdelijke pijn kan veroorzaken, kan het ook je prestaties beïnvloeden. Daarom wil je dat je pre-workout massage een lage intensiteit heeft. Je spieren zullen hierdoor losser worden, in plaats van verpulverd. Raadpleeg hierover gerust ons team, vóórdat je een keuze maakt

Sportmassage ná het trainen

Een post-workout massage moet juist gericht zijn op het verminderen van pijn en ontstekingen, en het herstellen van volledige flexibiliteit. De massage moet gericht zijn gericht zijn, in plaats van algemeen. De sportmassage moet werken op de specifieke spieren die je het meest hebt uitgeoefend. Een ervaren masseuse weet precies op welke gebieden zij moet concentreren. Om het beste uit een dergelijke massage te halen moet je iets langer op de massagetafel liggen.

Een uur is meestal nodig om bij die diepliggende spieren te komen en de bloedsomloop te verbeteren. Dus hoe snel na een training moet je een sportmassage krijgen? Nou, je hebt tijd om te gaan douchen en een herstelmaaltijd te pakken. Het beste effect heb je als je een sportmassage binnen 48 uur na je sessie neemt.

Sportmassage – hoe vaak?

Dit hangt af van het soort oefeningen dat je doet. Als je deel uitmaakt van een topsportteam dat volgende week om internationale eer gaat strijden, dan kan een tweewekelijkse sessie de moeite waard zijn. Als je daarentegen gewoon een gemiddelde sporter bent die af en toe lichte oefeningen doet dan is een sessie eenmaal per maand waarschijnlijk voldoende.

Wanneer je herstellende bent van een blessure – en vooral een langdurige, slopende blessure, dan kunnen frequentere sportmassages het herstel mogelijk vergemakkelijken. Als u fysiek niet in staat bent om te sporten, kan een sportmassage een manier zijn om de bloedstroom te stimuleren en uw bewegingsbereik stapsgewijs te vergroten.

Als je zo snel mogelijk weer in actie wilt komen, moet je regelmatige massages al verplicht beschouwen – ze zijn bijvoorbeeld net zo effectief als elk voedingssupplement! Bij twijfel over je situatie kun je bij City Massage altijd in overleg met een van onze masseuses/masseurs.

sportmassage drukpunten trigger points deep tissue massage City Massage SPZ013 Tilburg
https://www.citymassage.nl/sportmassage-tilburg/

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.