Sportmassage – hoofdpijnmassage. In deze tijd van Corona wordt er veel vanuit huis gewerkt. Dat houdt in dat er veel uren achter de computer worden gespendeerd. Congressen, administratie werk, vergaderingen, etc. wordt allemaal vanaf dat kleine beeldscherm thuis gedaan. En vaak gaat dat gepaard met een ongeschikte omgevingsfactoren. Zoals de stoel en bureau, zoals een eettafelstoel en eettafel. 

Een normale eetkamerstoel en tafel is meubilair wat ongeschikt is omdat de functie is om eraan te eten en niet aan te werken. De stoelen zijn gemaakt om 1 a 2 uur op te zitten, het comfort is veel minder dan een goede bureaustoel. Bij een bureaustoel kijkt men naar de lichaamshouding en comfort om een lange periode stil te kunnen zitten. Dat geldt tevens voor het bureau waaraan je werkt. Dit is afgesteld op de juiste hoogte waardoor de lichaamshouding in de juiste positie blijft en het beeldscherm op die hoogte zodat je hoofd recht vooruit kan staan. Sportmassage.

Wanneer dit dus niet het geval is en je dagen, weken, zelf maanden aan je eettafel op een houten eettafelstoel zit. Dan is het bijna onmogelijk om geen lichamelijke klachten te ontwikkelen. Er staat veel spanning op het lijf wanneer men niet met de juiste materialen werkt. Zo kun je denken aan spierspanning in de rug en onderrug, doordat er een bolling ontstaat in je rug en houding. Maar ook spanning op de nek, doordat je omlaag moet kijken naar je beeldscherm. Deze spierspanning in je rug en nek kan leiden tot klachten in de gehele rug, schouders, nek, maar ook in je hoofd. 

Hoofdpijnmassage -sportmassage

De voornaamste spier waar spanning op gaat staan heet de trapeziums spier. Deze spier loopt van je schouderbladen door je schouders, nek tot aan de aanhechting van je hoofd. Wanneer er spanning op deze spier komt te staan verkrampt de spier en ontstaat er ook spanning in het hoofd. Dit kan leiden tot ernstige hoofdpijn, zo heftig dat mensen wel eens klachten van migraine kunnen vertonen. 

Voor deze hoofdpijn hebben wij een speciaal protocol ontwikkeld genaamd ‘hoofdpijnmassage’. Deze sportmassage geven wij binnen City Massage regelmatig. Een sportmassage houdt in dat we diep op de spieren ingaan. We gaan op zoek naar waar de spanning in je spieren zitten en daar werken we op door. Een sportmassage kan soms wat pijnlijk aanvoelen omdat we dus punten aanpakken die vast zitten. Bij een hoofdpijnmassage zijn we voornamelijk gericht op de rug, schouders, nek en hoofd. 

Bij deze vorm van sportmassage masseren we de achterkant van de schouders en nek. Vervolgens werkt de masseuse naar de voorkant van de nek en het hoofd. Tijdens de massage lig je onder een handdoek, je mag je broek aanhouden als je dat prefereert en de bovenkleding gaat uit. 

Hopelijk zien we jullie snel voor een sportmassage, hoofdpijnmassage of een andere vorm van massage bij een van onze salons van City Massage.

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.