Momenteel is ontspanningsmassage een van de populairste massesoorten. Natuurlijk kan deze massagesoort je helpen relaxen, maar ontspanningsmassages kunnen veel meer dan alleen dat. Hier zijn 6 voordelen die verder gaan dan alleen ontspanning.

Het kan de negatieve gevolgen van te veel zitten tegengaan

“De meeste mensen hebben te maken met een soort posturele stress”, zegt Aaron Tanason, geregistreerd massagetherapeut en eigenaar bij Paleolife Massage Therapy. “Vaak heeft de stress de neiging zich te manifesteren in de schouders en nek.” Maar mensen met een kantoorbaan, pas op. Langdurig zitten kan ernstigere vormen van houdingsstress veroorzaken in de lage rug en bilspieren. 

Ontspanningsmassages kunnen de onbalans, die door te lang te zitten wordt veroorzaakt, tegengaan. Dit betekent dat je zonder problemen je kantoorbaan kan houden. Zolang je je regelmatig laat masseren in ieder geval!

Het verlicht spierpijn

Heb je pijnlijke of verzuurde spieren? Ontspanningsmassages kunnen helpen. “Massage verhoogt en verbetert de bloedsomloop” zegt Tanason.

Uit een studie van 2011, gepubliceerd in Annals of Internal Medicine, blijkt dat de voordelen van massage even effectief zijn als andere behandelingsmethoden voor chronische rugpijn. 

Het vermindert depressie

“Menselijke aanraking, in een veilige, vriendelijke en professionele setting, kan ongelofelijk therapeutisch en ontspannend zijn”, zegt Tanason. Vrouwen die zijn gediagnostiseerd met borstkanker die drie keer per week massagetherapie kregen, meldden dat ze onder andere minder depressief en minder geërgerd waren. Dit bleek uit een onderzoek uit 2005, gepubliceerd in het International Journal of Neuroscience. 

Het verbetert de nachtrust

Uit recente onderzoeken blijkt dat je lichaam serotonine vrijmaakt bij het krijgen van een massage. Een van de gevolgen hiervan is dat je je beter voelt, waardoor je nachtrust in hoge mate bevordert. Daarnaast helpen ontspanningsmassages ook bij het verbeteren van slaap voor mensen die hier normaalgezien moeite mee hebben. “Massage bevordert ontspanning en slaap bij mensen die chemo- of bestralingstherapie ondergaan”, zegt Lisa Marie de Miranda, geregistreerd massagetherapeut. Ontspanningsmassages helpen baby’s ook meer te slapen, minder te huilen en minder gestrest te zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Warwick. 

Het verhoogt de immuniteit 

Ontspanningsmassages verhogen het aantal witte bloedcellen. Dit blijkt uit een onderzoek uit 2010, gepubliceerd in het Journal of Alternative and Complementary Medicine. Witte bloedcellen spelen een grote rol bij de verdediging van het lichaam tegen ziekten. Vandaar dat een massage je immuunsysteem verbetert. Bovendien “verbetert het ook de immuun functie voor personen met hiv”, zegt De Miranda.

Het verlicht hoofdpijn

Probeer de volgende keer dat hoofdpijn toeslaat een last-minute massage te boeken. “Ontspanningsmassages verminderen de frequentie en ernst van spanningshoofdpijn”, zegt De Miranda. Een enkele massagesessie heeft onmiddellijk positieve effecten op pijn bij patiënten met spanningshoofdpijn. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Granada. Bij City Massage bieden we echter een specifieke massage gericht op hoofdpijn en stress gerelateerde klachten. 

Dus, merk jij dat je last hebt van een van de bovenstaande punten? Dan is een ontspanningsmassage waarschijnlijk een goede keus voor jou. Wellicht hebben we het belangrijkste voordeel nog niet eens benoemd. Ontspanningsmassages zijn namelijk niet alleen een ware weldaad voor jouw lichaam. Het is ook nog eens buitengewoon heerlijk om even volledig in de watten te worden gelegd. 

ontspanningsmassage City Massage Willem II Tilburg relax ontspannen
https://www.citymassage.nl/ontspanningsmassage-tilburg/

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.