Zweedse ontspanningsmassage is de bekendste en meest toegepaste massagesoort in onze Westerse samenleving, en dat is niet zomaar. Ontspanningsmassages zijn ontwikkeld voor mensen die een sportmassage te pijnlijk of gevoelig vinden. Deze massagesoort is gericht op het verhogen van je bloedcirculatie en het ontspannen van oppervlakkige spieren. Dat klinkt mooi, maar waarom zou je nou een Zweedse ontspanningsmassage moeten nemen? Afgezien van het genot wat je ervaart tijdens een dergelijke massage, zijn er genoeg andere goede redenen waarom een Zweedse ontspanningsmassage precies is wat jij nodig hebt! 

Afname van stress 

De meeste van ons leiden een druk leven wat een overvloed aan stress veroorzaakt. In de vluchtige maatschappij waarin we tegenwoordig leven is hier bijna geen ontkomen aan. Stress zorgt voor een hoge spierspanning en soms zelfs spierpijn. Stress heeft daarnaast ook negatieve mentale gevolgen; angst en zorgen. Door je zenuwstelsel te kalmeren en je spieren te ontspannen help je je lichaam en geest te ontdoen van de bovenstaande negatieve gevolgen van stress. 

Afname van pijn

Door het masseren van het lichaam gaat een masseur of masseuse opzoek naar punten waar spanning en/of gifstoffen in de spieren zijn opgebouwd. Door de zachte massagetechnieken, die kenmerkend zijn voor Zweedse ontspanningsmassages, wordt het lichaam ontlast en ontspannen. Het kan ervoor zorgen dat bepaalde pijnpunten in je lichaam verzacht worden. Mensen die lijden aan chronische pijn ervaren ontspanningsmassages vaak als pijn-managend. 

Flexibiliteit

Een ontspanningsmassage rekt je spieren uit, opent je gewrichten en vermindert zwelling. Dit zorgt voor een betere flexibiliteit van je lichaam. Door stretchtechnieken te gebruiken zorgen Zweedse ontspanningsmassages voor een groter en vloeiender bewegingsbereik. 

Slaap

Uit verschillende recente onderzoeken is gebleken dat bij het krijgen van een massage je lichaam serotonine vrijmaakt. Serotonine staat ook wel bekend als het gelukshormoon. Het zorgt er niet alleen voor dat je je gelukkiger voelt, maar ook dat je beter slaapt en dus beter uitgerust bent. 

Postuur

Het is tegenwoordig algemeen bekend dat houding erg belangrijk is. Er zijn veel do’s en dont’s die komen kijken bij het onderhouden van je postuur. Het is erg lastig om je daaraan te houden in ons dagelijkse leven. Veel mensen zitten de hele dag achter het scherm voor hun werk. Vooral in de huidige situatie werkt men vooral thuis, waarbij er voornamelijk gezeten wordt. Om toch iets te kunnen doen je postuur is een Zweedse ontspanningsmassage een goede optie. De massage ontspant bepaalde spiergroepen die vastgeklampt zitten door een verkeerde houding. 

De bovenstaande punten maken onderdeel uit van een enorme lijst van voordelen en positieve gevolgen die Zweedse ontspanningsmassages voor jou kunnen hebben. Meer energie (zowel fysiek als geestelijk), het verlichten van hoofdpijn, een betere bloedcirculatie en het verbeteren van het immuunsysteem; de lijst gaat maar door. Naast de ontelbare positieve effecten voor je fysieke en geestelijke gezondheid kan een Zweedse ontspanningsmassage ook simpelweg dienen als een genotsmomentje voor jou speciaal. Wij bieden jou die mogelijkheid bij City Massage. Boek hier een ontspanningsmassage bij een van onze 7 vestigingen in Tilburg en regio!

holistische massage City Massage Tilburg
www.citymassage.nl

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.