Het is tegenwoordig algemeen bekend dat massages niet alleen fijn zijn. Er zitten meer voordelen aan massages dan alleen ontspanning. Naast fysieke voordelen, is massage ook nog eens erg goed voor je mentale gezondheid. Natuurlijk verschilt het per massagesoort, maar de meeste vormen van massage kennen meerdere voordelen voor je geestelijke gezondheid. Hier zijn er vier!

Vermindering van stress

Experts weten niet precies hoe het komt dat massages depressie en andere psychische stoornissen kan verminderen. Het is daarentegen wel bekend dat je cortisolwaarden aanzienlijk afneemt, bij het krijgen van massages. Ook verlagen massages de bloeddruk en hartslag, en verhogen ze de serotonine en oxytocinespiegels. Serotonine speelt een rol bij het stabiliseren van je humeur en het bevorderen van je slaap. Oxytocine heeft angst-remmende effecten en bevordert ontspanning, vertrouwen en psychologische stabiliteit. Experts geloven ook dat massages gevoelens van comfort en verbinding creëert. Die eerste is voor de meeste natuurlijk vanzelfsprekend.

Stressvermindering is een belangrijke stap in de richting van het verbeteren van je algehele lichamelijke en mentale gezondheid en welzijn. Stress speelt een grote rol bij veel gezondheidsproblemen, waaronder verslaving, angst, PTSS, hypertensie en hartaandoeningen.

Verbetering van slaap

Mensen die worstelen met slaap, slapeloosheid of ontspanning kunnen veel baat hebben bij massages. Massages verminderen niet alleen stress, maar verhogen ook je serotonine niveaus. Hierdoor wordt het mogelijk om makkelijker te ontspannen en in slaap te vallen. Angst, depressie en andere psychische stoornissen zijn nauw verbonden met slaapproblemen. Het is aangetoond dat massages slaappatronen verbeteren bij alle leeftijdscategorieën; van kinderen en tieners tot volwassenen.

Verlicht ziektesymptomen

Veel mensen zoeken naar massages voor het verlichten van pijn en symptomen van (chronische) ziektes. Een van de belangrijkste voordelen van massage is een verhoogde bloedsomloop. Massages kunnen gifstoffen en bacteriën uit het lichaam verwijderen. Ook kan massage het lymfestelsel stimuleren, wat het lichaam helpt om ziektes te bestrijden.

Versterk de verbinding tussen lichaam en geest

Massages concentreren zich op het lichaam en verkennen somatische reacties. Voor velen kan dit een nuttige oefening zijn. Je krijgt namelijk de tijd om naar je lichaam te luisteren, aandacht te geven aan de gewaarwording ervan en de relatie tussen emotionele en somatische toestanden te onderzoeken en te eren wat je ervaart. Mensen die psychologische aandoeningen of trauma’s ervaren, kunnen massages bijzonder nuttig vinden om een positiever begrip van hun lichaam en geest te krijgen.

Dus, ben jij geïnteresseerd in de diverse voordelen van massage, of wil je gewoon even er tussenuit voor ontspanning of een andere rede? Boek een massage die het beste bij jouw wensen en behoeften past, bij City Massage. Het is mogelijk om uit een van onze vier verschillende locaties te kiezen voor een massage. Contacteer ons via WhatsApp, telefoon of de website.

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.