Massagecursus deel 11. En toen waren we op de helft van de DOEHETJEZELF gratis massagecursus! Omdat de lockdown wat langer duurt dan verwacht verspreiden we de cursus wat meer over de dagen. Zo kunnen jullie tussendoor wat meer oefenen en hebben we er nog langer plezier van!

Massagecursus deel 11 is ook het laatste deel van de rug. Hierna kunnen jullie heel de rug dus masseren en kunnen we verder met deel 12. Deel 12 gaat over de armen, vervolgens gaan we naar de handen. En ten slotte hebben we nog de benen en voeten. Daarna hebben jullie als het goed is de kneepjes van het vak te pakken. Zo kun je dierbaren heerlijk laten ontspannen met deze massage!

Hierbij massagecursus deel 11: Deze greep noemen we ‘Flapperen’. Leg beide handen vlak op de onderrug (naast elkaar). Beweeg met één hand naar de zij dichtbij je, met de andere hand naar de zij aan de overkant. Wrijf je handen tegelijk omhoog en omlaag (tegengestelde richting van elkaar). Blijf deze beweging maken terwijl je van de stuit naar de nek beweegt. Loop mee tot schouderhoogte van de persoon die je masseert. Behoud de beweging (handen in tegengestelde richting), maar verplaats je handen naar het schouderblad aan de overkant. Loop om de massagetafel heen, zodat je aan de andere kant uitkomt. Herhaal het ‘flapperen’ vanaf deze kant.

Dit was deel 11, hopelijk komen jullie er allemaal weer uit. Maar vooral, hopelijk hebben jullie er veel plezier van!

Bij vragen weten jullie ons te vinden via WhatsApp! 0618856969

Een fijne dag en zorg goed voor jezelf en anderen!

DOEHETJEZELF gratis massagecursus deel 11 City Massage Tilburg Blog ontspanningsmassage duo massage workshop
https://www.citymassage.nl/ontspanningsmassage-tilburg/

www.citymassage.nl

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.