Lomi-Lomi (of Lomilomi) massage is een integratieve massagepraktijk die begon in het oude Hawaï en momenteel populariteit wint over de hele wereld.

Het woord “lomi” betekent zacht kneden of wrijven. (Daarom zie je soms gerechten als Lomi-Lomi-zalm – vis die is ingesmeerd met kruiden.l

Deze massagesoort kan de geest kalmeren en spanning in de spieren verminderen. Dit is grotendeels te danken aan de naadloze bewegingen. die van het ene deel van het lichaam naar het anderen glijden. Deze ritmische, repetitieve bewegingen zorgen ervoor dat de cliënt volledig kan ontspannen tijdens de sessie.

Maar Lomi-Lomi was ooit onder de radar. Het was, in feite, ooit op de Hawaiiaanse eilanden verboden.

Dus hoe ontwikkelde een sjamanistisch ritueel zich tot een populaire lichaamswerkmethode? Lees verder om meer te weten te komen over de geschiedenis en moderne praktijk van deze massagesoort.

De historie en oorsprong

De praktijk van Lomi-Lomi-massage is ontstaan ​​in het oude Polynesië. Toen Polynesische kolonisten voor het eerst naar Hawaï kwamen, ging Lomi Lomi met hen mee. In de 19de eeuw zagen Amerikaanse missionarissen het als ‘heidens gebruik’; waardoor Lomi-Lomi voor een lange tijd een alternatieve methode bleef.

De inheemse Hawaiiaanse spirituele beoefenaars, of kahunas, bleven Lomi Lomi uitoefenen. De kahunas gebruikten het voornamelijk als middel voor herstel en genezing, in combinatie met andere kruiden- en rituele medicinale technieken.

De theorie erachter is vergelijkbaar met het concept van qi. Qi is een traditionele Chinese geneeskundige praktijk; het verbinden van lichaam en geest om het genezingspotentieel te maximaliseren. De traditionele Lomi-Lomi-oefening omvat gezangen (mele) en gebeden (pule) als onderdeel van de sessie. Deze onderdelen zijn echter zeldzaam bij moderne massagesessies.

Het heden

In 2001 werd een wet aangenomen waardoor inheemse geneeskundigen konden worden gecertificeerd door de Hawaiiaanse medische raad. Hierdoor werd de rol van Lomi-Lomi als een helende vorm van massagetherapie gelegaliseerd.

Lomi Lomi-massage, zoals de gestructureerde techniek die tegenwoordig wordt beoefend, werd gecreëerd en gepromoot door Hawaiiaanse massagemeesters, waaronder de belangrijkste Abraham Kawaii en Margaret Machado. Een rustige mentale ruimte en koesterende aanraking hebben tegenwoordig de plaats van gebeden en gezangen ingenomen. Margaret Machado heeft gezegd dat het verschil tussen Zweedse massage en Lom-Lomi “liefdevolle aanraking” is.

Deze aanpassing heeft ertoe geleid dat Lomi-Lomi-massage zich buiten Hawaï heeft verspreid en een grotere wereldwijde populariteit heeft gekregen.

Moderne Lomi-Lomi-massagetechnieken

Het kenmerk van een moderne Lomi-Lomi-massage zijn continue, vloeiende bewegingen. De masseuse of masseur brengt deze aan met de handen, onderarmen en ellebogen, op het lichaam van de cliënt. De bewegingen van de beoefenaar vloeien naadloos van het ene deel van het lichaam naar het andere, met weinig pauzes of overgangen.

De beoefenaar moet een delicate en vaardige aanraking hanteren om onnodige druk op gevoelige gebieden te voorkomen. Dit heeft te maken met de bewegingen van Lomi-Lomi, die over verschillende organen en gewrichten van het lichaam gaan.

Vanwege de lange, vloeiende aard van de slagen, wordt traditionele Lomi-Lomi uitgevoerd zonder een boven- of onderlaken, zodat de beoefenaar van het ene deel van het lichaam naar het andere kan glijden. Handdoeken worden indien nodig gebruikt voor privacy.

Veel beoefenaars van Lomi-Lomi gebruiken nu echter boven- en onderlakens. Hoewel dit de vloeiendheid van de bewegingen enigszins beperkt, kan het de klant comfortabeler maken.

Voordat je je eerste Lomi-Lomi-massage krijgt, moet je de therapeut vragen wat hun drapeertechniek is, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Lomi-Lomi-massage voor de eerste keer proberen

Lomi-Lomi-massage kan een breed scala aan aandoeningen behandelen. Het wordt het vaakst gebruikt om een ​​helende omgeving in het lichaam te creëren door de cliënt te laten ontspannen.

De helende voordelen van Lomi-Lomi-massage zijn talrijk, waaronder een verbeterde bloedsomloop voor het ontgiften van het lichaam, stimulatie van het lymfestelsel, het loslaten van spierspanning en een diep gevoel van ontspanning.

Als u denkt dat deze massagesoort iets voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op. Bij City Massage maken we gebruik van hete olie tijdens Lomi-Lomi. Bij City Massage is het mogelijk om een Lomi-Lomi massage te boeken bij een van onze 4 vestigingen in Tilburg.

Lomi Lomi City Massage hete olie massage Tilburg
https://www.citymassage.nl/hete-olie-massage-tilburg/

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.