Hoofdpijn is een van de meest voorkomende gezondheidsklachten in Nederland. Wellicht komt dit niet als verrassing. De kans dat jij hier regelmatig last van hebt is namelijk statistisch gezien groot! Wat voor velen echter wel als een verrassing kan komen is het volgende. Een van de beste natuurlijke hoofdpijnbehandelingen die er is, is een hoofdpijnmassage. 

Hoofdpijn wordt meestal behandeld met vrij verkrijgbare medicatie. Hoewel deze medicatie erg effectief kan zijn, is het meestal een tijdelijke oplossing. Hoofdpijnmassage is effectief gebleken bij de behandeling van migraine en spanningshoofdpijn. 

Spanningshoofdpijn: Dit soort hoofdpijn kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door spierspasmen. Ook triggerpoints, verkeerde houdingen, uitdroging en natuurlijk stress kunnen hiervoor zorgen. De pijn bij spanningshoofdpijn voelt knellend, drukkend of als een strakke band om je hoofd. Ook je schouders en nek zijn vaak gevoelig. 

Een hoofdpijnmassage kan een enorm effectieve behandeling zijn voor zowel spanningshoofdpijn als migraine. Deze massagesoort helpt niet alleen bij het verlichten van de pijn. Het kan ook hoofdpijn voorkomen. Er zitten een hoop voordelen aan hoofdpijnmassages:

Bevordering van de bloedsomloop

Massages zijn goed voor het verbeteren van de bloedsomloop. Zuurstof wordt hierdoor efficiënter aan de spieren afgegeven. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat pijn, zwellingen en zelfs ontstekingen verminderd worden.

Vermindering pijn van triggerpoints

Triggerpoints zijn kleine pijnlijke gedeeltes van vast en verkrampt weefsel. Deze triggerpoints kunnen ook pijn in andere delen van het lichaam veroorzaken. Een hoofdpijnmassage kan pijn in je nek en hoofd, die veroorzaakt wordt door triggerpoints, helpen verminderen

Verlichten van spierspanning

Een hoofdpijnmassage kan helpen om chronisch strakke spieren los te maken. Dit helpt bij de algemene spierbalans en zorgt voor een betere houding van de nek. Spanningshoofdpijn kan ook verlicht worden door het losmaken van spieren rondom de onderkant van de schedel. Wanneer deze spieren onder constante spanning staan sturen ze pijn via de achterkant van het hoofd naar de ogen. 

Vermindering van stress

Van (hoofdpijn)massage is aangetoond dat het de niveaus van het stresshormoon ‘Cortisol’ verlaagt. Hoofdpijnmassage verhoogt ook endorfine en stimuleert het parasympatische zenuwstelsel, waardoor ontspanning wordt bevorderd. Hierdoor kan hoofdpijnmassage de kwaliteit van je slaap enorm verbeteren. Minder stress = betere slaap = minder hoofdpijn = minder stress = … enzovoort, enzovoort. 

Het is onduidelijk waarom hoofdpijnmassage precies helpt bij migraine. Uit meerdere onderzoeken blijkt echter dat hoofdpijnmassage de duur en frequentie van migraine vermindert. 

Een van de meest positieve conclusies uit recent onderzoek naar de voordelen van hoofdpijnmassage is dat er nu een niet-farmacologische behandeling voor hoofdpijn is. Hoofdpijnmassage is een veilige en effectieve behandeling – niet alleen een doekje voor het bloeden. Het is echter belangrijk om te vermelden dat er enorm veel mogelijke oorzaken voor hoofdpijn zijn. Als je last hebt van chronische hoofdpijn kan het verstandig zijn om contact op te nemen met je huisarts. Twijfel niet om ons team van masseurs en masseuses de details van je klachten te laten weten. Zo kunnen wij bij City Massage zo goed mogelijk aansluiten bij jouw wensen en lijf. 

Sportmassage Hoofdpijnmassage City Massage Woods Tilburg Moergestel bossen
https://www.citymassage.nl/hoofdpijnmassage-tilburg/

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.