In tegenstelling tot sportmassages, waar voornamelijk gefocust wordt op het lichaam, is een holistische massage gericht op zowel het lichaam als de geest. Het woord ‘holisme’ of ‘holistisch’ komt van het Griekse woord ‘holos’, en betekent het geheel. 

Holistische massages kunnen verschillen van tijd. Meestal duren ze tussen de 60 en 120 minuten. Het is bij ons mogelijk om zelf de tijdsduur te kiezen bij het maken van een boeking. Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van aanraking, beweging en energie. Het lichaam staat dus niet als enige centraal. Ook je mentale staat en geest komen aan de beurt. Het is de bedoeling dat je emotionele, sociale en mentale evenwicht in balans komen. Bij City Massage doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat het een ervaring is die verder gaat dan alleen fysieke aanraking.

Effecten

De effecten van een holistische massage zijn lastig op te sommen. Voor ieder persoon verschillen ze, gezien andere persoonlijke omstandigheden. De meest voorkomende effecten zijn als volgt: een toename van energie, verhoogde concentratie, mentale helderheid en betere slaap. Net zoals bij bijna alle massagesoorten zijn er ook fysieke voordelen die men ervaart na een holistische massage. Een verbetering van de houding, betere (bloed) circulatie en een verbetering van de elasticiteit van de huid. De verbetering van het immuunsysteem is een omstreden effect van deze massagesoort. Maar ook van massages zoals Lomi-Lomi en Zweedse Ontspanningsmassage.

Een massage, met name een holistische massage, kan persoonlijke geschiedenis die is opgeslagen in spier- en lichaamsweefsel losmaken. Dit kan leiden tot krachtige veranderingen op mentaal energieniveau. Daarnaast kan dit een persoon voorzien van belangrijke of essentiële middelen voor persoonlijke groei.  

Kortom is een holistische massage een eenvoudige, fijne en relaxende manier om de balans tussen lichaam en geest te behouden. Ervaar het zelf! Boek nu een massage bij een van onze 7 verschillende locaties.

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.