Het is 06:30, je alarm gaat af; wakker worden! Het is tijd om je snel klaar te maken voor de zoveelste werkdag. Je handelt gehaast je standaard ochtendroutine af zodat je niet te laat komt. Nu begint je acht uur lange dag op het werk. 

Hier stopt het niet. Na een zware werkdag kom je thuis, maak je het eten klaar en hang je de rest van de avond op de bank om alles de volgende dag opnieuw te doen. 

Stel je nu eens voor dat de tijd stopt. Je haalt diep adem en beeldt je in dat je op een massagetafel ligt. Hier heerst een ware rust. Je stress verdwijnt en je laat alles los. Als je ziet dat bijna 60 tot 90 procent van alle bezoekjes aan de huisarts stress-gerelateerd zijn zou het kwartje moeten vallen. 

Het komt bij de meesten waarschijnlijk niet als verrassing dat stress en burn-outklachten een steeds groter probleem vormen in onze maatschappij. Uit onderzoek door het CBS en TNO blijkt dat maar liefst 1 op de 7 werknemers last heeft van burn-outklachten. 

Ons lichaam kent twee basisstanden: de vecht-of-vlucht modus en de rust-en-herstel modus. Tijdens de vecht-of-vlucht modus maakt je lichaam cortisol en adrenaline aan. Langdurige blootstelling aan deze stoffen kan veel nadelige gevolgen hebben voor je lichaam en geest. Normaal gezien zit het menselijk lichaam niet lang in de vecht-of-vlucht modus, maar wanneer je dag in dag uit geconfronteerd wordt met dingen zoals combinatie van werk en zorg, haast en deadlines kan het menselijke lichaam te lang in deze modus blijven. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid, zoals depressie, hartaandoeningen, hoofdpijn of gewichtstoename. Helaas ontkomen velen van ons simpelweg niet aan de drukte van het dagelijkse werkleven.  

Het is dus erg belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt als het gaat om stress(vermindering). Er zijn meerdere mogelijkheden om dit te doen. Bijvoorbeeld yoga of meditatie, maar vooral massage blijkt enorm te helpen. Een massage zorgt ervoor dat je lichaam uit de vecht-of-vlucht modus komt en je de rust-en-herstel modus aanneemt. Door een massage te nemen dwing je je lichaam dus even een pauze te nemen van de stress en drukte die iedereen in het dagelijkse leven ervaart. 

Een massage, op z’n minst een keer per maand, is een steeds meer gebruikte manier om stress of burn-outklachten te verminderen. Een massage is echter niet alleen goed voor stressvermindering. Het helpt ook bij het bestrijden van pijn en het verbeteren van je welzijn. Bij City Massage bieden we 12 verschillende soorten massage. In overleg met onze masseurs en masseuses kunnen wij bepalen welke massagesoort voor jou ideaal is.

Sportmassage Hoofdpijnmassage City Massage Woods Tilburg Moergestel bossen
https://www.citymassage.nl/hoofdpijnmassage-tilburg/

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.