Massage tegen hoofdpijn

Hoofdpijn is wereldwijd een van de meest voorkomende gezondheidsklachten. Miljoenen mensen hebben er last van, soms zelfs dagelijks. Een veel voorkomende behandeling is hoofdpijnmassage.

Hoofdpijnmassage is een zeer aangename en effectieve behandeling voor spanningshoofdpijn. Het laat de spanning los en ontspant lichaam en geest. Massage voor hoofdpijn werkt zelfs preventief. Hierdoor kun je je alledaagse leven zonder enige belasting voortzetten, simpelweg door een massage te nemen!

Er zijn verschillende soorten en oorzaken van hoofdpijn. Dit zijn de meest voorkomende:

Spanningshoofdpijn

Dit type hoofdpijn wordt veroorzaakt door spanning en knopen in spieren, vooral in nek, schouders en bovenrug. De mate van deze hoofdpijn varieert, vaak afhankelijk van hoe chronisch de spanning is. Mensen kunnen dit type hoofdpijn omschrijven als een “strakke band om het hoofd”. Er zijn veel oorzaken van spanningshoofdpijn zoals stress, houdingsproblemen, slaapproblemen en uitdroging.  

Migraine

Migraine is een minder vaak voorkomende vorm van hoofdpijn, maar veroorzaakt normaalgesproken meer ongemak. Mensen met migraine merken meestal dat ze hun dagelijkse routine niet kunnen voortzetten vanwege de klachten. Migrainepijn is meestal eenzijdig en kan zich uitbreiden naar het gezicht, de nek en de kaak. Andere symptomen zijn misselijkheid, braken, duizeligheid, vermoeidheid en gevoeligheid voor licht en geluid. Een migraine duurt minstens enkele uren. In de meeste gevallen duurt het echter nog langer, soms zelfs enkele dagen. Gebrek aan slaap, ongezonde voeding of bepaalde medicatie worden beschouwd als veel voorkomende oorzaken. 

Massage bij hoofdpijn is vooral effectief bij de bovenstaande hoofdpijnsoorten. Er zijn nog veel meer soorten hoofdpijn, waarvan de meeste niet vaak voorkomend zijn. 

Hoe werkt hoofdpijnmassage?

Massage bij hoofdpijn kan een zeer heilzame vorm van hoofdpijnbehandeling zijn. Een hoofdpijnmassage helpt bij het losmaken van spanning in de nek, hoofd en schouders. Daarnaast is het strekken van strakke spieren en het elimineren van triggerpoints cruciaal bij het verlichten van hoofdpijn. Door de bloedsomloop te verbeteren wordt er ook gezorgd voor een boost van zuurstof en voedingsstoffen. Een verbeterde bloedsomloop stimuleert de verwijdering van opgehoopte gifstoffen. 

Het regelmatig nemen van hoofdpijnmassages is ook effectief om migraine en spanningshoofdpijn toe voorkomen. Het behouden van gezonde spieren en het verminderen van mentale en fysieke stress helpt de frequentie en intensiteit van pijn te verminderen.

Bij specifiek nek- of schouderletsel, zoals spierverrekkingen, zal een massage het herstel bevorderen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van houdingsproblemen, zoals een ronde rug.

Verlichting van pijn en stress

Regelmatig gemasseerd worden speelt een grote rol bij het loslaten van spanning en stress. Het ontspant namelijk je lichaam en geest. Door de spanning uit je hele lichaam los te laten, stuur je een bericht naar je hersenen dat ‘alles goed is’. 

Dit is een niet-invasieve manier van stressbestrijding. Het helpt in de meeste gevallen hoofdpijn te verzachten of volledig te elimineren. Het ontspannen gevoel zal je helpen je energieniveau te herstellen, je ademhaling te vertragen en je te kalmeren. Hoofdpijn hebben is erg vervelend. Gelukkig is het mogelijk om er op een ontspannen manier niet alleen van af te komen, maar het ook nog eens te voorkomen. 

Bij City Massage is het mogelijk om hier een hoofdpijnmassage te boeken voor 30, 60 of 90 minuten. 

Sportmassage Hoofdpijnmassage City Massage Woods Tilburg Moergestel bossen
https://www.citymassage.nl/hoofdpijnmassage-tilburg/

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.