Huidhonger is een steeds meer voorkomende term binnen Nederland, en dus zo ook Tilburg. Voornamelijk in deze rare tijd van Corona, waarbij aanraking weinig tot nauwelijks meer voorkomt, is deze term erg van belang. Maar ook in onze drukke en vluchtige maatschappij, waarbij alles snel, veel en perfect gedaan moet worden, vergeten we al snel elkaar soms liefdevol aan te raken. 

Huidhonger komt voor wanneer je een lange tijd niet fysiek bent aangeraakt en behoefte hebt aan huidcontact. Gebrek aan aanraking heeft een grote impact op je welzijn en gezondheid. Het kan gemakkelijk ontstaan en heeft meer invloed op jou als mens dan je misschien zou denken. 

Bij aanraking kun je denken aan een knuffel van je kind, een schouderklopje van je werkgever of een kus van je geliefde. Het zijn vaak kleine, korte aanrakingen waar je zelf waarschijnlijk niet bewust bij stil staat. Maar wat toch echt heel belangrijk kan zijn. Huidhonger is dus eigenlijk het onvervuld verlangen naar aanraking. 

Bij fysiek contact maak je een ‘knuffelhormoon’ aan, genaamd ‘oxtocine’. Dit hormoon zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit, je gelukkig kan voelen en daardoor dus ook gezonder door het leven gaat. Het speelt een grote rol bij het verbinden met sociale contacten en het plezier wat men daaraan ervaart. Verder speelt dit hormoon ‘oxtocine’ een belangrijke rol binnen seksualiteit, moederschap, vriendschappen en romances. 

Wanneer je in de gelegenheid bent om je kind, partner of huisdier te knuffelen is dit erg fijn. Dit kan helpen om je knuffelhormoonaan te maken. Maar niet iedereen heeft zo’n omgeving om zich heen. Deze mensen moeten het van buitenaf op zoeken en bewust deze keuze maken. Wanneer je alleen woont zijn er natuurlijk wel een aantal dingen die je kunt doen, zoals:

  • Neem een Massage!

Wij als massagesalon zijn hier natuurlijk helemaal voor in! Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een stevige sportmassage of een heerlijke ontspanningsmassage. Nu we door Corona maatregelen even dicht zijn, is dat erg lastig. Maar ook daar hebben we wat op bedacht! In onze vorige blogs hebben we een ‘DOEHETJEZELF-massagecursus’ staan, hierbij kun je in een aantal stappen leren masseren. Dus trommel een vriend, buurman of je moeder op en laat die handjes wapperen! Zodra we weer open mogen zijn jullie meer dan welkom binnen een van onze massagesalons in Tilburg.

  • Kapper

Zodra het weer kan en alle contactenberoepen kunnen weer open, ga dan voor een goede knipbeurt! Tijdens het wassen van je haar wordt je hoofd gemasseerd. Dit is een laagdrempelige manier om toch een vorm van aanraking te kunnen ontvangen en je ziet er daarna gelijk weer piekfijn uit!

  • Sporten

Sporten is een mooie manier voor fysiek contact. Voornamelijk de contactsporten. Denk hierbij aan worstelen, rugby, salsa dansen. Hierdoor maak je oxtocine aan maar tevens ben je ook fysiek bezig, wat natuurlijk ook weer goed is voor je gezondheid. Dus twee vliegen in één klap.

  • Knuffel!

We weten dat het nu lastig is door heel de situatie van Covid waar we nu in zitten. Maar KNUFFEL, heb lief en zorg goed voor elkaar! Geef je ouders, je beste vrienden of die aardige buurman toch eens een knuffel. Natuurlijk als de ander daar ook mee instemt. Want aanraking is zo van essentieel belang, het voed ons en laat ons geliefd en geborgen voelen.

Dus nogmaals heb lief en zorg goed voor elkaar. Blijf elkaar zien, maar dus ook voelen en spreidt dat knuffelhormoon de wereld in!

Huidhonger knuffelhormoon oxytocine City Massage

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.