Van alle verschillende massagesoorten is Lomi-Lomi er een waar u wellicht nog nooit van hebt gehoord. Voor veel mensen komen soorten zoals Zweedse Ontspanningsmassage, Thaise Oliemassage of Hoofdpijnmassage waarschijnlijk bekender voor. De Hawaïaanse Lomi-Lomi massage is relatief onbekend in de wereld van de moderne massage. 

Een toenemend aantal massagesalons biedt deze unieke massage echter aan, waaronder wij bij City Massage! Vanwaar deze groeiende populariteit? En waarom is een Lomi-Lomi massage iets voor jou? In deze blog nemen we een kijkje naar de oorsprong en de voordelen van deze unieke massagesoort

Wat is een Lomi-Lomi massage?

De Lomi-Lomi vindt zijn oorsprong in Hawaii en Polynesië. Lomi-Lomi werd gebruikt door Hawaïaanse sjamanen (ook bekend als kahunas). Het vormde een onderdeel van medicinale rituelen. Deze rituelen waren bedoeld om mensen te genezen, verjongen en herstellen. Natuurlijk komt het woord ‘Lomi’ uit de Hawaïaanse taal. Het betekent letterlijk wrijven, drukken of knijpen met de vingers en handen. 

In de massage worden lange vloeiende bewegingen en zachte wrijvende bewegingen over het hele lichaam gemaakt. Traditionele Lomi-Lomi massages werden uitgevoerd door slechts een klein aantal toegewijde beoefenaars. Tegenwoordig is Lomi-Lomi echter een gecertificeerde vorm van massage die overal op de wereld terug te vinden is. 

Veel massagesalons die Lomi-lomi beoefenen, zoals wij, doen dit in rustige ruimtes. Vaak gaat de massage samen met rustige muziek. Het gebruik van muziek of geur heeft de gebeden en gezangen uit het oude Hawaii vervangen. 

Voordelen van Lomi-Lomi massage

Zoals vrijwel alle massagevormen biedt Lomi-Lomi een reeks voordelen. Dit zijn voordelen die zowel uw fysieke als mentale gezondheid verbeteren:

Spierspanning verlichten

Lomi-Lomi is een effectieve manier om spanning in het lichaam te verlichten. Overmatig gebruik van spieren, of een verkeerde houding, kan leiden tot gespannen en pijnlijke spieren. Dit kan uw beweging beperken en dagelijkse activiteiten pijnlijker maken dan ze zouden moeten zijn. De lange, zachte bewegingen van Lomi-Lomi massages kunnen de pijn verminderen. 

Dit komt door het scheiden en losmaken van spiervezels. Spieren worden door Lomi-Lomi bewegingen losgemaakt waardoor de spanning vermindert. Dit bevordert beweging en flexibiliteit. Kneedachtige en continu-vloeiende bewegingen zijn ook geweldig bij het verwijderen van diepgewortelde knopen in uw spieren. 

Betere bloedsomloop 

Een van de beste voordelen van massage is de verbetering van de bloedcirculatie. Een goede bloedcirculatie is essentieel voor een gezond, functionerend lichaam. De vaatstelsels vervoeren zuurstof en essentiële voedingsstoffen. Bloedcirculatie zorgt er dus voor dat de organen deze stoffen ontvangen. 

Daarnaast zorgt een verbeterde bloedcirculatie ook voor een sneller herstel van pijnlijke spieren. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom atleten zo vaak worden gemasseerd! 

Verwijderen van gifstoffen

Een Lomi-Lomi massage kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen en het activeren van je immuunsysteem. Deze massagesoort stimuleert namelijk het lymfestelsel. Het lymfestelsel is verantwoordelijk voor het op peil houden van vochtgehalte in uw lichaamsweefsel. Ook beschermt het ons tegen infecties en ziektes. Daarnaast werkt het ook om afval en giftstoffen uit uw lichaam te spoelen. Beweging en zwaartekracht stimuleert het lymfestelsel. Dit is dan ook de reden dat massages goed zijn voor zowel uw lymfesysteem als uw immuunsysteem. 

Vermindering van stress

Misschien wel het meest opvallend voordeel van Lomi-Lomi massage zijn de stres verlagende en ontspannende eigenschappen. Dit is meestal waarom mensen in eerste instantie een Lomi-Lomi massage nemen. Lomi-Lomi massage legt de nadruk op kalmte, rust en vrede voor uw lichaam. 

Iedereen weet inmiddels dat stress kan leiden tot grote problemen voor zowel geest als lichaam. Het kan leiden tot psychiatrische problemen zoals depressie. Daarnaast kan het natuurlijk leiden tot spierspanningen, een slechte houding of hoofdpijn. Een Lomi-Lomi massage in de juiste setting helpt u ongetwijfeld ontspannen en genieten van het moment. 

Waar en hoe?

Zoals we eerder vermeldden, bieden tegenwoordig steeds meer massagesalons Lomi-Lomi massage. Natuurlijk bieden wij deze heerlijke massage ook. Hier wordt het gehele lichaam ingeolied met een verwarmde olie naar keuze. Door de warmte van de olie, wordt al de eerste ontspannenheid ervaren. Er wordt gemasseerd met de handen en onderarmen, in langen banen over uw lichaam. De vloeiende bewegingen zijn gebaseerd op de golven van de zee en laten uw gedachten en spanningen wegstromen. 

Bij 30 of 60 minuten masseren we de gehele achterkant van het lichaam Bij 90 of 120 minuten masseren we ook de voorkant van het lichaam mee. Tijdens de massage ligt u ontkleed omdat we in lange banen het lichaam masseren. U kan kiezen voor een handdoek over uw billen

Hawaiïanen genieten al tientallen jaren van de ontspannende voordelen van Lomi-Lomi massage. Nu kunt u dat ook!

 

Duo Massage Lomi Lomi City Massage hete olie massage Tilburg
https://www.citymassage.nl/duo-massage-tilburg/

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.