Iedereen die ooit een professionele massage heeft gehad, weet dat zowel uw lichaam als uw geest zich daarna beter voelen – hetzelfde geldt voor zwangerschapsmassages. Deze massagesoort kan buitengewoon fijn zijn, gezien het extra gewicht en de verandering van uw houding kan leiden tot pijntjes en kwalen. 

Hier is alles wat aanstaande moeders moeten weten over zwangerschapsmassages.

Wat is een zwangerschapsmassage?

Zwangerschapsmassages zijn aangepast aan lichamelijke veranderingen die u tijdens een zwangerschap meemaakt. Bij een gewone sport of ontspanningsmassage is het normaal om voor een lange tijd plat op de buik of rug te liggen. Het eerstgenoemde is natuurlijk niet mogelijk voor zwangere vrouwen. Daarom ligt u tijdens een zwangerschapsmassage voornamelijk op uw zij en rug. 

Is de combo zwanger & massage veilig?

Zwangerschapsmassages na het eerste trimester worden over het algemeen als veilig beschouwd. Natuurlijk is het altijd beter om voor de zekerheid groen licht te krijgen van uw huisarts, mocht er een uitzondering zijn. Maar u wilt massages tijdens de eerste drie maanden vermijden. Dit kan namelijk duizeligheid veroorzaken en de kans op ochtendmisselijkheid vergroten. Er wordt meestal niet gemasseerd op de buik. Tijdens een zwangerschap kan dit als onaangenaam worden ervaren.

Verwacht tijdens een zwangerschapsmassage geen deep-tissue werk aan uw benen. Hoewel zachte druk veilig is (en hemels kan aanvoelen!), kan deep-tissue massage riskant zijn. Zwangere vrouwen zijn erg vatbaar voor bloedstolsels, en deze kunnen worden losgemaakt door deep-tissue massage. Gelukkig kan de druk op andere lichaamsdelen zo stevig, diep of zacht zijn als u wilt! Twijfel niet om te communiceren met de masseuse over wat goed of slecht voelt. 

Nog iets om in gedachten te houden: hoewel elke masseuse theoretisch zwangere vrouwen kan masseren is het het beste om naar een massagesalon te gaan waar de werknemers ervaren en getraind zijn. Gelukkig hebben we bij City Massage een uitermate begaafd team van masseuses en masseurs. 

Tenslotte kan het nooit kwaad om uw huisarts te raadplegen voordat u een zwangerschapsmassage neemt. Vooral als u bijvoorbeeld diabetes, ochtendmisselijkheid of een hoge bloeddruk heeft. Dit zijn complicaties die zwangerschapsmassages mogelijk ristkant maken. 

Wat zijn de voordelen van zwangerschapsmassages? 

Onderzoek toont aan dat massage stresshormonen in uw lichaam kan verminderen. Het kan ook de bloedstroom verhogen, wat belangrijk is als u zwanger bent. Een verhoogde bloedstroom zorgt er namelijk voor dat het lymfestelsel zo efficiënt mogelijk blijft werken. Massage maakt de spieren los en ontspant ze. Daarnaast verbindt het uw geest met uw lichaam, wat geruststellend kan zijn in de uitdagende zwangerschapsperiode. 

Een zwangerschapsmassage helpt u niet alleen te ontspannen, maar verlicht mogelijk ook de volgende klachten:

– slapeloosheid
– gewrichtspijn 
– nek- en rugpijn
– kramp in de benen
– hoofdpijn en sinuscongestie

Naast alle fysieke voordelen die een zwangerschapsmassage u biedt is het simpelweg ook heel erg aangenaam en ontspannend. Ultieme rust is een echt cadeautje voor u, en natuurlijk uw kindje dat groeit in uw buik!  

zwangerschap zwangerschapsmassage City Massage Tilburg Lomi Lomi hete olie massage
https://www.citymassage.nl/zwangerschapsmassage-tilburg/

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.