Nieuwkomer Willem II-straat: City Massage (met kunstatelier)

Woe 5 sept: Licht, een open uitstraling, modern interieur met een klein kunstatelier. Aan de Willem II-straat is sinds deze week nieuwkomer City Massage officieel open, de eerste onderneming van Tess Olijerhoek (26).

Olijerhoek liep al lang met het idee rond om een eigen massagesalon te beginnen. Ze werkte eerder bij Tilburg Massage en Sooss, iets verderop in de Spoorzone. ,,Via chocolatier Friandries kwam ik dit pand op het spoor. Eigenaar Dries heeft hier nog een tijdje met een pop up gezeten, voor die tijd stond het jarenlang leeg.”

Hoekje

Tess Olijerhoek in City Massage. © Bas Vermeer

Met de komst van een nieuwe massagesalon begint er een levendig hoekje te ontstaan aan het begin van de Willem II-straat. Het International Center ging pas open, Friandries doet er goede zaken en nu krijgen ze gezelschap van de salon (resteert nog een nieuwe invulling voor restaurant Frank & Vrij, sinds kort dicht).

Ze heeft twee massagecabines, masseert zelf, met zzp’ers en leidt er mensen op. ,,Ik wilde expres een open, heel lichte salon. Een tegenhanger van Chockdee Massage iets verderop in de straat. We bieden heel andere massages aan: Westerse massage, sport- en ontspanningsmassages en Hawaiiaanse Lomi Lomi.

Keten

Hoewel er voor massages veelal van tevoren afspraken worden gemaakt, wil Tess de komende tijd kijken of mensen ook ‘zomaar’ binnen durven te stappen. ,,Vandaar de lichte en open uitstraling. Voor veel mensen is er toch nog een drempel. En ik hoop zo millennials aan te spreken, de doelgroep is nu meestal nog tussen de veertig en zestig jaar.” In de ruimte ernaast heeft ze een atelier ingericht waar ze met haar kunst bezig is.

City Massage moet – zo luidt haar droom – binnen een paar jaar tot een keten uitgroeien. Ze is al bezig met een tweede vestiging in Tilburg. Waar precies is nog geheim.

Bas Vermeer 

City Massage Tilburg

Bij City Massage Tilburg kun je terecht voor diverse massages in het hartje centrum van Tilburg.